Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Október 10. 07:25, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Visszaélnek a Semmelweis Egyetem egyik professzorának nevével

Visszaélnek a Semmelweis Egyetem egyik professzorának nevével

Megtévesztő reklámban élnek vissza a Semmelweis Egyetem egyik professzorának nevével és fényképével - közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

Hozzátéve: Palkovits Miklós Széchenyi-díjas orvosprofesszor megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Azt írták, egy a cukorbetegséget állítólag "legyőző" szer reklámkampányában éltek vissza Palkovits Miklós akadémikus, a Semmelweis Egyetem professor emeritusa nevével és a róla készült, az egyetem tulajdonában lévő fotóval.

Az egyetem közölte: az online felületen elérhető cikk azt a látszatot kelti, mintha a témában interjút készítettek volna a professzorral, ez azonban nem igaz. Továbbá a cikk egy nem létező szervezet, a Budapesti Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság vezetőjeként hivatkozik a professzorra, és azt sugallja, mintha ő megvásárlásra ajánlaná a terméket.

Palkovits Miklós megteszi a szükséges lépéseket - áll a közleményben.

A Semmelweis Egyetem azt tanácsolja, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból szerezzenek be a fogyasztók.

Fotó: semmelweis.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket