Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Június 14. 17:01, péntek | Belföld
Forrás: mti

Véget értek az emelt szintű szóbeli vizsgák, kezdődnek a középszintűek

Véget értek az emelt szintű szóbeli vizsgák, kezdődnek a középszintűek

Véget értek az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák, hétfőn kezdődnek a középszintű szóbelik – közölte az Oktatási Hivatal (OH) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a középszintű szóbeli érettségi vizsgákat június 17. és 28. között, az érettségit szervező középiskolákban és a kormányhivatalokban tartják majd.

Ebben az időszakban 1158 telephelyen 3149 vizsgabizottság előtt csaknem 273 ezer középszintű szóbeli vizsgát tartanak majd.

Az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák június 5. és 13. között 96 tárgyból, 186 helyszínen, 42 900 diák részvételével 2919 bizottság előtt zajlottak.

A bizottságok a középszintű szóbeli vizsgák után hirdetik ki a diákok valamennyi érettségi vizsgaeredményét.

A vizsgázó, illetve a kiskorú vizsgázó szülője a bizottság döntése ellen az eredményhirdető értekezletet követő öt napon belül - kizárólag jogszabálysértésre való hivatkozással – fellebbezést nyújthat be az érettségi vizsgajelentkezést fogadó intézményen keresztül a területileg illetékes kormányhivatalnak – közölték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket