Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2019. Május 24. 18:02, péntek | Belföld
Forrás: mti

Vasárnap este 11 óráig nem lehet nyilvánosságra hozni a hivatalos EP-eredményeket

Vasárnap este 11 óráig nem lehet nyilvánosságra hozni a hivatalos EP-eredményeket

Az Európai Unió előírása szerint addig nem hozhatja nyilvánosságra egyetlen tagállam sem az európai parlamenti választás hivatalos eredményét, amíg valamennyi tagállamban nem fejeződik be a szavazás

- mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Ezért - bár este 7 órakor bezárnak a magyarországi szavazókörök - az NVI sem közölheti az adatokat este 11 óráig, amíg - az unióban utolsóként - be nem zárnak az olaszországi szavazóhelyiségek - közölte.

Hozzátette: ezért amikor este 11 órakor elindul a tájékoztató rendszer, már viszonylag magas feldolgozottsági adatokat fognak mutatni a számok. A szavazóköri jegyzőkönyvek eredményének rögzítésével párhuzamosan azonban a választási részvételre vonatkozó adatok már este 11 óra előtt frissülnek a www.valasztas.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.