Hírek
2011. Augusztus 23. 07:17, kedd |
Belföld
Forrás: PReport
Több egészséges pékáru kerülhet a polcokra - terjeszkedik a magyar tulajdonú PrímaPék Finompékáru Kft.

A közel 500 milliós beruházásból épülő sütőüzem új munkahelyeket teremt a fővárosban és Budakalászon.
A mai nappal már a belső munkálatokat kezdi meg a kivitelező az Omszki-tó mellett épülő 4000 m2-es ingatlanon, amit várhatóan októberben adnak át. Ezzel újabb magyar sikersztori van kibontakozóban, mivel az egészséges pékáruk gyártását célul tűző PrímaPék FinompékáruKft. az új üzem nagyobb kapacitásának köszönhetően új üzletek nyitásával hosszabb távon is munkahelyeket teremthet a Közép-magyarországi régióban.
A teljesen hazai tulajdonú PrímaPék FinompékáruKft. hagyományos alapanyagokból készülő termékei annyira sikeresek, hogy a cég eljutott addig a pontig, amikor már nem tudott eleget gyártani belőlük, ráadásul termékeiket a főváros különböző pontjain készítették. „A cég növekedése így most új lendületet kap, mivel mindent egy helyen, nagyobb mennyiségben készíthet, a hagyományos kovászos parasztkenyértől a kakaós csigáig” – mondta a beruházásról Tóth János, a Príma Pék FinompékáruKft. cégvezetője. A 100 millió forintos uniós támogatással épülő új üzemnek köszönhetően a vállalkozás komoly üzleti növekedésbe kezdhet. A beruházás nemcsak mintegy 30-40 új munkahelyet hoz létre a Príma Péknél, de az árbevétel jelentős emelkedését is várják tőle. Az új sütőüzem a XXI. század technológiáját képviseli: a PrímaPék hagyományos receptjeivel, egészséges hozzávalókkal, de a legmodernebb német olasz és magyar gépekkel, berendezésekkel fog termelni. A létesítményt Fritsch tésztakészítő gyártósorral, MIWE kemencével és Real Forni gőzcsöves kemencével látják el, és az MBT silórendszerét használják a liszt tárolására.
A jövőre 20 éves Príma Pék Kft az első hazai pék-üzlethálózat volt a 90-es években. A vállalat 100%-os magyar tulajdonbanvan: a tulajdonosok és a pékmesterek komoly elhivatottsággal állnak a saját fejlesztésű, titkos receptek folyamatos tökéletesítéséhez, a hagyományos megoldások, egészséges alapanyagok használatához. Így a cégnél olyan süteményeket, kenyereket sütnek, amelyekben kerülik az adalékanyagokat, törekszenek a bio- illetve teljes kiőrlésű gabonák használatára. A cég legújabb fejlesztésű termékei a természetes anyagokból készült, de kalóriaszegény péksütemények, amelyek közelmúltbeli bemutatásuk óta különösen kiemelkedő piaci sikereket hoztak a cégnek.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Április 10. 09:13, csütörtök | Belföld
Magyar módszerrel a kiégés ellen
Téged milyen tényezők mozgatnak munkád során? Szeretnéd, ha a fizetésed mellett egyéb módokon is elismernének? Légy része egy magyar módszer kidolgozásának, és értékes nyereményeket is bezsebelhetsz!
2025. Április 10. 07:11, csütörtök | Belföld
Kitartóan veszik az államkötvényt a magyarok
ÁKK: töretlen a lakosság bizalma az állampapírok iránt.
2025. Április 10. 07:09, csütörtök | Belföld
Nagy István: továbbra sincs új kitörés, a kormányülésen is napirenden volt a védekezés
Továbbra sincs új kitörés, eredményes védekezés a ragadós száj- és körömfájás ellen - mondta Nagy István agrárminiszter a Facebookra szerdán feltöltött videóban.
2025. Április 10. 07:08, csütörtök | Belföld
Orbán Viktor megállapodott a telekommunikációs szolgáltatókkal
A nagy telekommunikációs szolgáltatók nem emelik áraikat jövő július 1-jéig, az a szolgáltató, amely az idén már emelt, visszaviszi árait a január 1-jei szintre