Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2016. Január 22. 15:58, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Szabadlábra helyezik Lagzi Lajcsit

Szabadlábra helyezik Lagzi Lajcsit

A Budapest Környéki Törvényszék pénteken úgy döntött, nem hosszabbítja meg Galambos Lajos és egyik társa előzetes letartóztatását - tájékoztatta a törvényszék közleményben az MTI-t.

A Lagzi Lajcsi néven ismert zenész vasárnap térhet haza. A Budaörsi Járásbíróság arra hivatkozva utasította el a meghosszabbítást célzó ügyészi indítványt, hogy már nem kell tartani a bizonyítás meghiúsításától és a bűnismétléstől.

A közlés szerint G. Lajos és Cs. Csaba gyanúsítottak ellen a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz vesztegetés és lopás bűntette miatt.

A bíróság megállapította, hogy az előzetes letartóztatás általános oka jelenleg is fennáll, de a kényszerintézkedés elrendelésének és meghosszabbításának alapját képező különös okai már nem.

A Budaörsi Járásbíróság szeptember 24-én rendelte el a zenész és két társa előzetes letartóztatását, akiket vesztegetés és lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség.

Az ügy egyik gyanúsítottjának előzetes letartóztatását még tavaly október 2-án megszüntette a törvényszék.

Az ügyészség korábban azt közölte, hogy a gyanú szerint egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezték az áramot, a vizet és a gázt, majd megvesztegették az ellenőröket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket