Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Június 21. 07:00, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Sikkasztott egy hegybírónő

Sikkasztott egy hegybírónő

Sikkasztás miatt vádat emeltek egy hegybíró ellen Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, mert többször vett el különböző nagyságú összegeket a rábízott pénzből - tájékoztatta a megyei főügyészség hétfőn az MTI-t.

A 45 éves nőt egy borsodi község hegybírájaként megbízták a hegyközség pénztárának a kezelésével is. A vádlott a pénztárban lévő készpénzből több év alatt, különböző összegekben több mint 2,5 millió forintot tulajdonított el. Úgy próbálta leplezni cselekményét, hogy 2020 tavaszán 24 bevételi pénztárbizonylatot nem adott át a könyvelőnek, ezzel azt a látszatot keltve, hogy ezek a tagi befizetések nem történtek meg.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottra - tárgyalás mellőzésével - felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint azt indítványozta, hogy a hegybírói tisztségtől tiltsák el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket