Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2011. Szeptember 22. 07:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Nem tervez nyugdíjelvonást a kormány

Nem tervez nyugdíjelvonást a kormány

Sem a kormány, sem a közigazgatási államtitkárság nem tervez nyugdíjelvonást a jövő évben – az erről szóló sajtóhírek csak találgatások, közölte szerdán a kormányszóvivői iroda.

Az iroda szerint nem szerepel a kabinet vagy az államtitkárság napirendjén semmilyen, nyugdíjcsökkentésről szóló javaslat, és nincs erre vonatkozó adat a 2012-es büdzsé tervezett sarokszámai között sem. Szerdán több hír is napvilágot látott a feltételezett nyugdíjelvonással kapcsolatban, például a Népszava oldalain is – emlékeztet a hivatal, egyúttal cáfolva a 'zavaró hangulatkeltésre alkalmas' sajtóértesüléseket. A szóvivői iroda szerint a kormány jövőre egy olyan, stabil és fenntartható nyugdíjrendszert szeretne megalkotni ami nem termeli újra az államadósságot, és megőrzi a nyugdíjak reálértékét – tudatta a hirado.hu.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni