Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Július 18. 07:22, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Műszaki hiba okozhatta a vasárnapi sárkányrepülő-balesetet

Műszaki hiba okozhatta a vasárnapi sárkányrepülő-balesetet

A börgöndi repülőteret üzemeltető egyesület elnöke szerint műszaki hiba okozhatta a vasárnap este történt halálos sárkányrepülő-balesetet - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő esti Híradójában.

Székesfehérvár mellett, a börgöndi repülőtér közelében vasárnap este zuhant le egy motoros sárkányrepülő. A balesetben két ember meghalt. Az M1 tudósítása szerint egy 17 éves fiatal lány és oktatója, egy középkorú férfi vesztette életét.

Sziládi Dezső, az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke az M1-nek azt mondta: kizártnak tartja, hogy emberi mulasztás történt. Elmondta, hogy a sárkányrepülő főtartója - egy alumíniumcső, ami acélsodronnyal is biztosítva van - elszakadt, ráadásul egy olyan helyen, ahol egyébként semmilyen igénybevételnek nincs kitéve. Most ezt a főtartót vizsgálják részletesen, s ennek eredménye alapján derülhet ki, mi okozta a balesetet - fejtette ki az egyesület elnöke, hozzátéve: most úgy tűnik, 99 százalék, hogy műszaki hiba történt.

A Híradóban azt mondták: a sárkányrepülő szárnyát a roncstól nagyjából 300 méterre találták meg a tűzoltók, így nem kizárt, hogy az még a becsapódás előtt leszakadt. A balesetet szenvedett sárkányrepülő magyar fejlesztésű volt, Egerben gyártották - számolt be az M1, hozzátéve: amíg a nyomozás tart, addig a cég részéről senki nem akart nyilatkozni.

Kiss Z. Edward, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az M1-nek azt mondta: a székesfehérvári rendőrkapitányság légi közlekedés veszélyeztetése bűntett miatt indított büntetőeljárást. A baleset körülményeit még vizsgálják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél