Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Szeptember 24. 05:38, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó: reuters illusztráció

Megszólalt a megvert kamionsofőr: „halálközeli” volt az élmény

Megszólalt a megvert kamionsofőr: „halálközeli” volt az élmény

„Halálközeli élmény” volt a magyar kamionsofőrnek, amikor migránsok megverték csütörtökön Franciaországban, a Calais felé tartó autópálya egyik parkolójában - nyilatkozta a férfi az M1 aktuális csatornán pénteken.

A kamionos elmondta: hajnali négy körül arra kelt fel, hogy nagyon mozog az autója. Kinézett, és a jármű hátuljánál egy-két embert látott. Rájuk szólt, de nem mentek el, közben viszont mások mögé kerültek és rátámadtak.

A sofőr ekkor visszamenekült a fülkéjébe, azonban a migránsok betörték a két oldalablakot és tovább ütlegelték, majd elmenekültek.

Az áldozat ekkor tiszta vér volt, nem bírt továbbmenni, reggel fél hét körül egy franciát kért meg, hogy segítsen rajta, a külföldi sofőr szólt a mentőknek és a rendőröknek.

Elmondása szerint munkáltatója a támadás hajnalán azt mondta neki, hogy Magyarországról nem tudnak intézkedni az ügyében, ezért magára maradt.

Először alapellátást kapott egy kórházban, majd átvitték máshová, ahol komolyabban foglalkoztak vele: négy helyen összevarrták és infúziót adtak neki.

Az áldozat közölte: több helyen belilult a bőre az ütésektől, az arca feldagadt, ezért alig tud beszélni, protézisét összetörték, négy ép foga közül pedig kettő annyira meglazult, hogy valószínűleg ki kell húzni.

Jelenleg egy szállodában tartózkodik, innen a rendőrök péntek reggel elkísérték a kamionjához, hogy magához tudjon venni néhány ruhát és tisztálkodási eszközt. Odaérve az egyenruhások hét migránst szedtek le a járművéről, a bevándorlók már akkor is a pótkocsin lehettek, amikor őt megverték - mondta.

A megvert kamionsofőr közölte, hogy péntek hajnalban rémálma volt, ezért felugrott az ágyból. Hozzátette: szombaton mennek érte Magyarországról, munkáltatója küld egy váltósofőrt, aki továbbviszi a kamiont, egy másik kollégája pedig őt szállítja haza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket