Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Október 07. 10:01, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, de a susnyásban végül elfogták

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, de a susnyásban végül elfogták

Hiába nyomott kövér gázt a rendőröket látva egy 28 éves férfi, az erdőbe hajtva tengelyig süllyedt a sárban. Sokadik büntetőügye indult, mert eltiltás hatálya alatt vezetett, ráadásul a drogtesztje is pozitív lett.

Tatárszentgyörgy külterületén vették észre az örkényi járőrök az ismerős autót és annak szintén jól ismert sofőrjét, aki a semmivel össze nem téveszthető sziréna hangját hallva megállás helyett rátaposott a gázra és az erdő felé vette az irányt. A járőrök először autójukkal, majd a terepviszonyokat látva futva mentek utána. A jobb megoldást ők választották, mert a menekülő 25 méterrel távolabb elakadt. A sofőrt és utasát kiszállították, majd előállították. Mindketten láthatóan zavart, bódult állapotban voltak, ráadásul a kocsi utasterében kábítószergyanús anyagokat találtak – közölte a rendőrség.

A 28 éves G. Balázs kihallgatásán elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, magyarázata szerint koszorúhoz való mohát indult gyűjteni annak ellenére, hogy tudta, eltiltásai miatt nem vezethetne. „Nem is akartam a betonútra menni, hogy ne fogjanak meg, de itt is megállítottak a rendőrök” – fogalmazott.

G. Balázs ellen elfogásakor három jogerős bírósági döntéssel, valamint egy szabálysértési határozatban megállapított járművezetéstől eltiltás volt érvényben. Jelenleg három büntetőeljárás van ellene folyamatban a Dabasi Rendőrkapitányságon, kettő járművezetés az eltiltás hatálya alatt, a harmadik kábítószer birtoklása miatt.

A Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellene – többedjére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket