Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Február 06. 17:21, szombat | Belföld
Forrás: MTI/fotók: MTI/Mihádák Zoltán

Megölte élettársát, majd a tetemét gödörbe gurította egy férfi

Megölte élettársát, majd a tetemét gödörbe gurította egy férfi

Őrizetbe vettek egy 49 éves férfit, aki a gyanú szerint megölte élettársát, az élettelen testet pokrócba csavarta és egy gödörbe rejtette Veresegyházon

- közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a rendőrség honlapján.

A szintén 49 év éves nő eltűnését január 11-én jelentette a féltestvére, mert akkor már hónapok óta nem hallottak felőle. A rendőrök megkeresték a nő ismerőseit, feltérképezték lakókörnyezetét, kikérdezték korábbi élettársát is, aki elmondta, 2020 nyarán elváltak útjaik, a nő elhagyta, azóta nem tud róla.

A rokonok szerint azonban tavaly novemberben a nő még együtt élt a párjával, és a holmijai is a mai napig a férfinél voltak. A férfit ezért ismét kihallgatták.

Ekkor azt mondta, hogy tavaly, egy késő őszi estén aludni tértek, majd hajnalban a nőt felakasztva találta veresegyházi lakásukban. Még az újraélesztésére is kísérletet tett, ám amikor látta, hogy küzdelme hasztalan, megijedt és a holttestet egy közeli gödörbe dobta - állította.

A férfi megmutatta az állattetemek elföldelésére is használt gödröt, ahol szombat reggel - egy ló maradványai alatt - meg is találták a nő holttestét. Az áldozat testén több olyan sérülést - sorozatos bordatörést, szilánkos lapockatörést, törött fogakat - találtak, amelyek egyértelműen bántalmazásból eredhettek. Az igazságügyi orvosszakértő kizárta az önkezűséget, önakasztásra semmi nem utalt.



A bizonyítékok hatására a férfi megtört és beismerte a bűncselekmény elkövetését. Vallomása szerint egy ideje már gyakran veszekedtek élettársával, és tavaly november 5-én eldurvult egy ilyen vita. "Ki volt kattanva" - mondta -, amikor lefejelte, majd bakanccsal megrugdosta áldozatát. Az élettelen testet ezután pokrócba csavarta, begurította a gödörbe, hulladékkal és gallyakkal letakarta, majd elment dolgozni.

A férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt indult eljárás, és a rendőrök kezdeményezik a letartóztatását - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket