Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2016. Október 25. 14:04, kedd | Belföld
Forrás: mti

Megfelelő lesz a földgázellátás a fűtési szezonban

Megfelelő lesz a földgázellátás a fűtési szezonban

Megfelelő lesz a földgázellátás a fűtési szezonban, a magyarországi földgáztárolókban 3,7 milliárd köbméter gázt tárolnak, ebből 920 millió köbméter a biztonsági tartalék, amely váratlan helyzetre áll rendelkezésre

- mondta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatornán kedden.

Scherer Zsolt hozzátette: az idén betárolt földgáz mennyisége 13 százalékkal haladta meg a tavalyit, a 2014-es mennyiségtől azonban némileg elmarad. Ennek egy jogszabályváltozás az oka, amely előírta a lakossági szolgáltatóknak, hogy az elmúlt 10 év legmagasabb téli fogyasztásának 60 százalékát helyezzék el a kereskedelmi tárolókban - ismertette.

Kiemelte: Magyarországon a gázutánpótlás folyamatos, az ország nagy tárolókapacitással rendelkezik.

Scherer Zsolt szerint bár időről-időre felvetődik a kérdés, hogy a gáztárolás költségei miatt szabad-e ekkora mennyiségű földgázt betárolni, a kiszámíthatatlan időjárás, illetve olyan rendkívüli viszonyok miatt, amikor a vezetéken nem érkezik elegendő gáz, a lakosság és a gazdaság számára is az adja a biztonságot, hogy a tárolókban megfelelő mennyiségű gáztartalék van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.