Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2021. November 09. 08:54, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Még egy hétig lehet jelentkezni A Dal 2022-re

Még egy hétig lehet jelentkezni A Dal 2022-re

Még egy hétig, november 15-én éjfélig lehet jelentkezni A Dalba, a köztelevízió zenés produkciójába, amely idén számos újdonsággal várja a nézőket.

Pályázni egy, legfeljebb háromperces magyar nyelvű dallal lehet, amely még nem, vagy legkorábban 2021. március 31-én került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet), illetve nem hangzott el nyilvános előadás keretében - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap hétfőn az MTI-t.

A jelentkezéseket az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével november 15. éjfélig várják az adal.hu oldalon.

Mint írják, Magyarország egyetlen dalválasztó műsora négy válogatójában idén már 40 produkció mutatkozhat be, a dalok minden adásban élőben hangoznak el, az akusztikus feldolgozások mellett szimfonikus változatban is hallhatók lesznek a döntőben a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében.

A győztes dal előadója Az Év Dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj Év dala 2022 elismerésben részesül. A showműsor új szériájában ismét versenyeznek a szövegek és szerzőik A Dal 2022 Legjobb Dalszöveg Írója címért. Az adásba kerülő produkciók mindegyike részt vesz az online Akusztik Dalversenyben, amelyben a közönségszavazatok döntenek a győztes dalról.

A Dal 2022 január végén indul a Duna Televízióban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.