Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Május 05. 07:13, péntek | Belföld
Forrás: mti

Ma megkezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák

Ma megkezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák

Ma a horvát, német, szerb és szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival megkezdődik a 2016/2017. tanév május-júniusi érettségi időszaka.

Ez a vizsgaidőszak a 26. a 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi rendszerben.

Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint május 5. és június 30. között a középiskolákban - valamint a 20 fővárosi és a megyei kormányhivatal szervezésében - 1.170 vizsgahelyszínen szervezik meg az érettségi vizsgákat.

Az írásbeli vizsgák május 5-étől május 26-áig tartanak.

Az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdő időpontja június 8., végső időpontja pedig június 15. lesz, a középszintű szóbeli vizsgák időszaka a június 19-30 időszakra esik.

Az érettségi vizsgák szervezése, a vizsgák előkészítése a 2005 őszén bevezetett, és azóta eredményesen működő szakmai és biztonsági eljárásrend szerint, az Oktatási Hivatal szakmai irányításával - a fővárosi és a megyei kormányhivatalok, valamint a járási hivatalok közreműködésével - az előre tervezett ütemezés szerint folyik.

Hétfőn a magyar nyelv és irodalom vizsgákkal folytatódnak az érettségik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket