Városlista
2024. július 1, hétfő - Annamária

Hírek

2019. Október 12. 16:09, szombat | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Los Angelesben idén is megrendezik a magyar filmek fesztiválját

Los Angelesben idén is megrendezik a magyar filmek fesztiválját

Los Angelesben idén is megrendezik a magyar filmek fesztiválját - tájékoztatta az MTI-t Bunyik Béla, a fesztivál alapítója és egyik főszervezője.

A sorrendben immár 19. Magyar Filmfesztiválon november 7-től egy héten át magyar játékfilmek, televíziós alkotások, dokumentum-, és rövidfilmek, valamint animációs alkotások mutatkoznak be.

Bunyik Béla az MTI-nek elmondta: a rendezvénysorozaton bemutatják Tóth Barnabás Akik maradtak című filmjét is, Magyarország Oscar-nevezését a nemzetközi filmek kategóriájában.

A magyar filmfesztivált a Bunyik Entertainment mellett a Magyar Amerikai Film- és Színházi Társaság szervezi, magyarországi támogatója - az elmúlt évekhez hasonlóan - a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a Magyar Nemzeti Filmalap.

Bunyik Béla hozzátette, hogy a fesztiválon jelen lesz Káel Csaba nemrégiben kinevezett filmügyi kormánybiztos is, aki elfogadta a felkérését az esemény fővédnökségére. Kollarik Tamás, a Magyar Média Mecenatúra Program koordinátora és Kucsera Tamás, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára, a fesztivál két védnöke szintén jelen lesz a kaliforniai filmhéten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 01. 07:32, hétfő | Külföld

Folyamatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico

A következő napokban várhatóan ismét megjelenik a nyilvánosság előtt és fokozatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico szlovák miniszterelnök

2024. Június 29. 06:40, szombat | Külföld

Joe Biden kitart az elnökjelöltség mellett, Donald Trump szerint kompetens elnökre van szükség

Joe Biden elismerte pénteken, hogy nem teljesített jól az első televíziós elnökjelölti vitában, de hozzátette, kitart az elnökjelöltsége mellett.

2024. Június 28. 07:15, péntek | Külföld

Autóbusszal ütközött Szlovákiában egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak

A balesetben halálos áldozatainak száma az esti órákban ötről hatra nőtt, a komoly sérüléseket szenvedettek száma öt - közölte a szlovák mentőszolgálat operációs központja (OSZZS).

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.