Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. December 17. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Letartóztatták az ittasan gyereket gázoló férfit

Letartóztatták az ittasan gyereket gázoló férfit

A kecskeméti bíróság hétfőn elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint pénteken Kiskunhalason autójával elütött egy kerékpározó gyereket, majd segítségnyújtás nélkül gyalog elhagyta a helyszínt.

A Kecskeméti Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a megalapozott gyanú szerint a férfi december 13-án este Kiskunhalason ittasan, a STOP-táblát figyelmen kívül hagyva, hajtott be egy kereszteződésbe, ahol nem adta meg az elsőbbséget a szabályosan közlekedő kerékpárosnak, és elütötte.

A 13 éves biciklis a baleset következtében elesett és a jármű alá szorult, a Készenléti Rendőrség járőrei a járókelők segítségével emelték le róla az autót. A gyermek nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség korábbi közleménye szerint az autót vezető kiskunhalasi férfinak érvényes vezetői engedélye sem volt, és menekülése közben tartóztatták fel.

A Kecskeméti Járásbíróság a 32 éves, büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását azért rendelte el, mert fennáll az újabb bűncselekmény elkövetésének, valamint a szökés és elrejtőzés veszélye. A döntés végleges - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket