Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Február 19. 14:13, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI/STOP

Lemondott a német államfő

Lemondott a német államfő

Lemondott hivataláról a német szövetségi elnök. Christian Wulff ezt a berlini Bellevue kastélyban tartott pénteki sajtótájékoztatón jelentette be.

Wulff a lemondását indokolva hangsúlyozta: az ország és a világ előtt álló feladatok megoldásához egy "széles többség" támogatottságával és bizalmával rendelkező államfőre van szükség. Az utóbbi időszak fejleményei azonban megmutatták, hogy ez a bizalom "tartósan kárt szenvedett", emiatt pedig nem lehetséges az államfői munka folytatása. "Hibákat követtem el, - mondta Wulff, hozzátéve, hogy "mindig őszinte voltam".

Wulff azt követően jelentette be lemondását, hogy a hannoveri ügyészség csütörtökön a német törvényhozáshoz fordult az államfő mentelmi jogának felfüggesztését kérve.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.