Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Április 14. 07:01, szombat | Külföld
Forrás: OrintPress

Kudarcba fulladt az észak-koreai rakétakilövés

Kudarcba fulladt az észak-koreai rakétakilövés

Észak-Korea elindította nagy hatótávolságú rakétáját, de az kudarcot vallott, amelyet az észak-koreai hivatalos média elismert.

A szöuli védelmi minisztérium később közölte, hogy a rakéta a fellövés után néhány perccel felrobbant a levegőben, darabjaira hullott és a tengerbe zuhant. A dél-koreai erők igyekeznek felkutatni a roncsokat. A rakétakilövés egybeesik a sztálinista vezetésű ország alapítójának, Kim Il Szung –nak a születési évfordulójával.

Dél-koreai és nyugati szakértők szerint Phenjan a műhold-fellövéssel valójában legújabb, nagy hatótávolságú rakétáját akarja kipróbálni. Közben rendkívüli ülést tart ma az ENSZ Biztonsági Tanácsa, hogy megvitassa az észak-koreai rakéta fellövésére adandó lehetséges válaszlépéseket - közölték ENSZ-diplomaták. Az Egyesült Államok és szövetségesei álcázott ballisztikusrakéta-kísérletnek tekinti a felbocsátást, amely álláspontjuk szerint az ENSZ-határozatokba ütközik. Szakértők úgy vélik, a közeljövőben újabb kísérleti atomrobbantást hajthatnak majd végre.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.