Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Június 01. 07:12, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Közös videóval hívja fel a figyelmet az édesanyák helytállására négy szervezet

Közös videóval hívja fel a figyelmet az édesanyák helytállására négy szervezet

Elkészült az a közös videofelvétel, amellyel az Egyszülős Központ, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak), a Ringató és a Magyar Női Unió (MNU) arra hívja fel a figyelmet,

hogy a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet kihirdetése óta milyen sok területen kellett helytállniuk az édesanyáknak.

A négy szervezet közös vasárnapi - a gyermeknap és a magyar hősök emlékünnepe alkalmából kiadott -, az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "az anyukák a (szuper)hősök, akik legyőzték az elmúlt időszak kihívásait".

Felidézték: egy héttel ezelőtt felhívással fordultak az édesanyákhoz, akiknek olyan rejtett képességeik mutatkoztak meg a karantén kihívásai közepette, amelyekről talán nem is tudtak. Lehet, hogy az elején nagyon nehéz volt, biztosan sokszor lépték át a határaikat, de ettől lettek többek, erősebbek - emelték ki.

Ezeket a nem mindennapi cselekedeteket szeretnék megmutatni az egész országnak, ezért arra kérték az édesanyákat, hogy küldjenek be fotót egy olyan jelenetről, amelyre büszkék. A beküldött több száz képből készült el az az összevágott videó, amely megmutatja, milyen volt tanulás és a játék a kicsikkel, a munka, a közös sportolás, a főzés, a lakás rendben tartása, az éjjeli készülés a másnapi feladatokra, a kézműveskedés a gyerekkel, az iskolai feladatok készítése, illetve a gondoskodás az idős szülőkről, vagy mindezek párhuzamosan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél