Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. November 21. 07:38, hétfő | Belföld
Forrás: Stop.hu/MTI

Két világsztár két nap alatt Budapesten

Két világsztár két nap alatt Budapesten

Két világhírű énekes ad koncertet a jövő héten a Papp László Budapest Sportarénában: kedden Tom Jones, szerdán Sade lép fel magyar közönség előtt.

Tom Jones legutóbb két évvel ezelőtt koncertezett a magyar fővárosban, és mutatta be telt ház előtt legnépszerűbb dalait. November 22-én hét zenész és két vokalista kíséretében ad műsort.

A 71 éves, walesi születésű énekes csaknem fél évszázaddal ezelőtt kezdte pályafutását, első zenekarát 1963-ban alapította. Első listavezető dala az It's Unusual volt 1965-ben, egy évvel később a Green, Green Grass of Home, 1968-ban a Delilah lett nagy sláger. Az erőteljes hangú Jones a nyolcvanas években Prince dala, a Kiss feldolgozásával tért vissza a sikerlistákra. Ezt a kislemezt a kísérletező újhullámos csapattal, az Art of Noise-zal közösen rögzítette, a korong több millió példányban kelt el világszerte. A kilencvenes években az If I Only Knew (1994) és a Sexbomb (1999) számított kiemelkedő Tom Jones-slágernek.

1965 óta mintegy 150 millió példányban adták el lemezeit. Legutóbbi - sorrendben 39. - stúdióalbuma, a tavaly megjelent Praise & Blame a második helyig kúszott fel a brit listákon. Tom Jones - aki 2001 és 2009 után harmadszor lép fel magyar közönség előtt - pályafutása során kapott Grammy-díjat, Brit Awardsot, 1999-ben átvehette a Brit Birodalom Érdemrendjét (OBE), 2006-ban lovaggá ütötte II. Erzsébet királynő.

Az igényes soul, rhythm & blues és dzsessz keverékével a nyolcvanas években sikert sikerre halmozó brit énekesnő, Sade szerdán lép fel a Sportarénában.

Sade Adu hosszú kihagyás, egy évtizednyi szünet után turnézik, óriási sikerrel. Az általában kétórás előadás során a régebbi nagy slágerek - köztük a Smooth Operator, a Love Is Stronger Than Pride, a No Ordenary Love - mellett a tavalyi visszatérő album, a Soldier of Love dalai is megszólalnak. Az immár 52 éves nigériai származású brit énekesnőt ma is azok kísérik, akik korábban: Stuart Matthewman basszusgitáros, aki Sade szerzőtársa is, Paul Denman billentyűs és Andrew Hale dobos, őket további öt zenész fogja kiegészíteni november 23-án a Sportarénában.

Az 1984-ben megjelent Diamond Life című bemutatkozó albuma után Sade és csapata 2001-ig valamennyi - még négy - stúdiólemezével bekerült az amerikai Billboard tízes listájára, és több mint 55 millió albumot adott el világszerte. A tavalyi Soldier of Love folytatta a sikerszériát, az amerikai slágerlista első helyén nyitott és maradt is még további három hétig. Sade eddig négy Grammy-díjat kapott.

Tom Jones és Sade egyaránt a Live Nation szervezésében lép fel a magyar fővárosban.

Címkék: Sade, tom jones

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket