Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2024. Július 11. 08:04, csütörtök | Életmód
Forrás: MTI

Készül a Shrek 5, két év múlva mutatják be

Készül a Shrek 5, két év múlva mutatják be

A DreamWorks Animation bejelentette, hogy elkészítik a Shrek ötödik epizódját, ami 2026 júliusában kerülhet majd a mozikba - számolt be róla kedden a Variety.com.

A stúdió közleménye szerint az eredeti Shrek szereplőgárdájából Mike Myers, Eddie Murphy és Cameron Diaz is visszatér karaktereik szinkronhangjaként.

A Csizmás kandúr szerepét játszó Antonio Banderas visszatéréséről azonban egyelőre nem tájékoztattak.

Az animációs filmet Walt Dohrn rendezi, aki korábban a Shrek 2. és a Harmadik Shrek forgatókönyvírója és színésze volt, valamint a Shrek a vége, fuss el véle írásában és szinkronizálásában is részt vett. A Shrek 5 társrendezője Brad Ableson, producere pedig Gina Shay és Chris Meledandri.

Murphy már júniusban elszólta magát arról, hogy megkezdte a hangfelvételeket a Szamár szerepéhez, és készül a karakterének szentelt külön produkcióra is.

2001. és 2010. között négy Shrek-film született. Az első produkció alapozta meg a DreamWorks Animation erős pozícióját a piacon, miután a film mintegy 487 millió dolláros (177 milliárd forintos) jegybevételt hozott a stúdiónak világszerte, és Oscar-díjat is kapott. A Shrek 2. globális bevétele elérte a 928 millió dollárt (337 milliárd forintot), a Harmadik Shrek 813 millió dollárt (295 milliárd forintot), a Shrek a vége, fuss el véle pedig 752 millió dollár (273 milliárd forintot) keresett a jegypénztáraknál.

A Csizmás, a kandúr 2011-ben és 2022-ben bemutatott két epizódja szintén kasszasiker lett.

Címkék: shrek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.