Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2022. Augusztus 04. 15:22, csütörtök | Bulvár
Forrás: infovárosok

II. Hajdúdorogi Amatőr Strandfoci Bajnokság

II. Hajdúdorogi Amatőr Strandfoci Bajnokság

Idén második alkalommal került megrendezésre a strandfoci bajnokság Hajdúdorogon, amelynek töretlen népszerűségét jól jelzi, hogy 20 csapat jelezte nevezési szándékát,

amelyből végül 9 csapatnál kellett meghúzni a jelentkezési határt az időkorlát végett. Horváth Zoltán polgármester, aki maga is rúgta a bőrt kollégáival, kiemelte:
- Jövőre tervben van a bajnokság akár 2 napossá tétele is, így biztosítva teret a lelkes sportszerető amatőröknek focitudásuk megmérettetésére.

Az elődöntőket megelőzően a Prémium Médiaválogatott és a Polgármester All Star közös csapata csapott össze a Hajdúdorogi Válogatottal. Horváth Zoltán polgármester is a Médiaválogatott színeiben játszott. A mérkőzés elején a csapatok elénekelték a jól ismert Nélküled című dalt. A kezdőrúgást Dr. Tiba István országgyűlési képviselő végezte el. Az eredmény 5:4 lett a Hajdúdorogi Válogatott javára.

Ezután kezdődtek a nevező csapatok mérkőzései; forró homokban, még forróbb hangulatban csaptak össze a csapatok, ifjaktól a középkorú korosztályig mindenki beleadott apait-anyait, a hőség ellenére kitartóan, látványos mérkőzéseken kergették a labdát a győzelem érdekében, Major Olivér felügyelete alatt. A tavalyi kupagyőztes Újfehértó SE idén megvédte bajnoki címét, 2. helyen végzett a Budapestről érkezett Django Elszabadul csapata, a Pacific csapat hajdúdorogi focistái pedig harmadikok lettek.

Dr. Tiba István nagyon pozitívan nyilatkozott a rendezvényről:

- Ez egy kiváló rendezvény itt Hajdúdorogon. Igazolta a várakozásokat, és azt, hogy az embereknek nagyon komoly igénye van rá. Párhuzamosan zajlanak a sportrendezvények és a kulturális rendezvények. A fürdő pedig ideális helyszín ehhez. Igaz, hogy a következő időszakban fejlesztenünk kell majd.

Nemcsak a futball szerelmeseit várták a gyógyvizéről méltán híres dorogi strandfürdő területére: színes és élvezetes kísérőprogramok tömkelege szórakoztatta az érdeklődőket. A Hajdúdorogi Mazsorett Együttes több korosztályban, káprázatos ruhákban csillogtatta meg ügyességét, a VRM Táncstúdió művészeti együttes varázslatos táncelőadásokkal készült a hétvégi bajnokságra. Mindkét csoport bebizonyította: méltán népszerűek és joggal hívják őket fellépni mind itthon, mind külföldön.

A könnyed szórakozás kedvelőinek több zenei fellépő biztosította a hangulatos dallamokat vagy éppen nosztalgikus kikapcsolódást. A Prémium Médiaválogatottból Kefir (V-Tech) és Raul szórakoztatta a közönséget. A Prémium Médiaválogatott tagjai és a Polgármester All Star csapat közös előadásában felcsendült Máté Péter ikonikus dala is, az Azért vannak a jóbarátok. Az este sztárfellépője a Kelemen Kabátban formáció volt, ezután pedig DJ Rubber szolgáltatta az esti tánchoz a fülbemászó zenét.

A nap folyamán élvezet volt látni a küzdeni akarást a focisták körében; a hölgyek örömére szemrevaló férfiakból sem volt hiány. A hőségben a felfrissülést a strand szépen karbantartott medencéi biztosították.

(Nyeste Zsuzsanna)

Címkék: hajdúdorog, strandfoci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.