Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Május 20. 17:05, szerda | Belföld
Forrás: mti

Hétszáz lélegeztetőgép érkezett két nap alatt Magyarországra

Hétszáz lélegeztetőgép érkezett két nap alatt Magyarországra

Hétszáz lélegeztetőgép érkezett Magyarországra kedden és szerdán, az eszközök kórházakba kerülnek majd – nylatkozta a külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.

Szijjártó Péter elmondta, a világ egészségügyi és tudósközösségeiben élénk vita zajlik arról, hogy a koronavírus jövője hogyan néz ki egészen pontosan, ezért – biztos, ami biztos – a hosszú távú védekezésre kell berendezkedni.

„Rendelkeznünk kell azokkal az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközökkel, amelyek hosszú távon biztosítják azt, hogy a magyar embereket meg tudjuk védeni. Ezért továbbra is folyamatos az egészségügyi védekezés sikeressége szempontjából elengedhetetlen eszközök és gépek beszerzése” – emelte ki.

Szijjártó Péter megjegyezte, mi felkészülünk hosszú távra is, hogy - ha lesznek ilyenek - a súlyos eseteket el lehessen látni, és Magyarország ne kerüljön olyan helyzetbe, mint néhány európai ország, ahol nem volt elég lélegeztetőgép.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket