Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2019. Szeptember 30. 11:52, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hatszázmilliót csalt el egy örökségből egy ügyvéd és társa

Hatszázmilliót csalt el egy örökségből egy ügyvéd és társa

Vádat emeltek egy ügyvéd és társa ellen, mert egy örökségből több mint 640 millió forintot elcsaltak - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint egy nő jelentős vagyonhoz jutott - amelynek jelentős része külföldi bankszámlákon volt, - és öregkorában egy budapesti szállodában töltötte napjait. Miután elhunyt, a törvényes örököse két időskorú nő lett, akik megállapodtak egy családi baráttal, egy 58 éves férfival, hogy segít nekik a külföldön található hagyaték felkutatásában.

A férfi elhatározta, hogy az örökség egy részét jogtalanul megszerzi, és ebben megegyezett ismerősével, egy 49 éves ügyvéddel. A férfi rávette az örökösöket, hogy bízzák meg a hagyatéki ügyintézéssel az általa ajánlott ügyvédet, és járuljanak hozzá, hogy a hagyaték az ügyvéd letéti számlájára kerüljön.

A férfi és az ügyvéd változatos módszerekkel jutott hozzá 2015-2016-ban több mint 640 millió forinthoz.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a vádlottak ellen kétrendbeli, különösen nagy kárt okozó csalás bűntette, a jogász ellen ügyvédi visszaélés bűntette miatt is vádat emelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.