Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2017. Augusztus 31. 10:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Határidőre megérkeztek a tankönyvek az iskolákba

Határidőre megérkeztek a tankönyvek az iskolákba

Határidőre megérkeztek az iskolákba a tankönyvek, amelyeket több mint 1700 településre, mintegy 4100 iskolába szállítottak ki augusztusban - közölte a Magyar Posta az MTI-vel.

Idén is a Magyar Posta Zrt.-t bízta meg a Könyvtárellátó Nonprofit Kft., hogy Magyarország összes általános-, közép- és szakiskolájának juttassa el a tankönyveket - olvasható a közleményben. A kiszállításnak az augusztusi 22 munkanap alatt kellett megtörténnie, és az iskolák előre tudták, hogy mikor érkeznek hozzájuk a tankönyvekkel a postás autók - tették hozzá.

Közölték: a Magyar Posta 1746 településre, 4103 iskolába szállította el a tankönyveket. Azt írták: a csaknem 12,8 millió tankönyvet a Magyar Posta minden iskolához határidőre eljuttatta, így az iskolai tankönyvfelelősök átadhatják a gyerekeknek tanévkezdéskor. Ahhoz, hogy ezt a logisztikai feladatot sikeresen teljesíteni tudják, naponta 180-190 iskolába kellett elvinni és átadni a tankönyveket - írták.

Kitértek arra is, hogy az iskolák által jelzett esetleges hiány pótlása, a pótkiszállítás szeptemberben lesz.

Címkék: iskola, tankönyv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.