Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Június 28. 11:05, szerda | Belföld
Forrás: mti

Hat hónap letöltendő börtönre ítéltek egy állatkínzót

Hat hónap letöltendő börtönre ítéltek egy állatkínzót

Állatkínzás miatt jogerősen hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy mázai férfit, aki elhanyagolta a kutyái gondozását - tájékoztatta a bíróság szóvivője szerdán az MTI-t.

Barkaszi Attila közölte: a törvényszék kedden kihirdetett határozatában - felülbírálva a Komlói Járásbíróság korábbi ítéletét - a visszaeső vádlottnak egy előző büntetéséhez kapcsolódó feltételes szabadságát is megszüntette. A férfi feltételes szabadságra nem bocsátható - tette hozzá.

A férfi a mázai házánál egy hatéves kaukázusi keverék kutyát és egy tíz hónapos keverék kölyökkutyát is tartott. Miután 2014 februárjában a kutyái nélkül elköltözött az ingatlanból, nem gondoskodott az állatok felügyeletéről, megfelelő etetéséről, ellenőrzéséről - ismertette a szóvivő.

Tájékoztatása szerint az ebeket egy ismeretlen személy mintegy két hétig csak egy, legfeljebb két alkalommal minimális mennyiségű száraz kutyatáppal látta el. Később a vádlott szomszédjai etették és itatták a kutyákat.

A kaukázusi keverék kutya a szomszédok által biztosított élelem nagy részét elette a kölyök elől, ezért a kisebb eb kórosan lesoványodott. A szomszédok állatorvost hívtak, miután az életveszélyes állapotba került kölyökkutya átmászott az udvarukba - tette hozzá a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket