Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Július 30. 12:54, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Halálos gázolás kerekes székkel

Halálos gázolás kerekes székkel

Halálos gázolás történt egy brit idősotthonban: egy villanymotoros kerekes székes asszony elütött egy 91 éves járókeretest, aki olyan szerencsétlenül esett el, hogy fejsérülésébe 9 nappal később belehalt.

A karambol Waltonban történt. Az áldozat azért is veszíthette el egyensúlyát, mert járókerete gurulós: mind a négy lába kerekes talpban végződik, ezért viszont két fék is van "kormánykarján". A motoros kerekes szék csúcssebessége 6,4 kilométer óránként, feltehetően ennél is lassabban haladt, amikor lábtartója nekiütődött a másik asszony lábának kibillentve őt egyensúlyából.
Az esetet vizsgálja a hatóság. A "gázoló" asszonyt nem hibáztatják a történtekért, de azt vizsgálják, hogy szabad volt-e neki megengedni a motoros kerekes szék használatát az idősotthon területén - adta hírül a The Daily Mirror című brit lap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.