Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Május 07. 06:05, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Gondatlan betegszállítók ellen emeltek vádat Zalában

Gondatlan betegszállítók ellen emeltek vádat Zalában

Vádat emeltek két betegszállító ellen, mert gondatlanságuk miatt kiborult a kerekesszékből egy járásképtelen asszony, és nem sokkal később meghalt - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Pirger Csaba közölte: a két férfi egy kft. alkalmazásában szállított betegeket gépkocsivezetőként-betegkísérőként. 2018 májusában Zalaegerszegen, egy első emeleti lakásában élő járásképtelen asszonyt kellett volna dialízisre vinniük, ehhez egy kerekes hordszéket használtak.

Az idős nőt beleültették a kerekesszékbe, de nem rögzítették a biztonsági hevederrel. Amikor az épület bejárati ajtajához értek vele, a megbillenő eszközből a nő a lépcsőház előtti betonozott területre zuhant.

A baleset következtében az asszony több, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, egy héttel később meghalt. Egészségi állapotának súlyos romlását, majd a halálát a megbetegedései és a balesetben elszenvedett sérülések együttesen okozták.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség foglalkozás közben elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a két betegszállító ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket