Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Szeptember 02. 09:08, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Gasztronómiai fesztiválon is népszerűsítik a vadhúst

Gasztronómiai fesztiválon is népszerűsítik a vadhúst

Az Agrárminisztérium sokat dolgozik azon, hogy a vadhús a közétkeztetésben is nagyobb szerepet kapjon - mondta Bitay Márton Soponyán, a XII. Vadgasztronómiai Fesztiválon szombaton.

Az Agrárminisztérium közleménye szerint a földügyekért felelős államtitkár hangsúlyozta: ennek egyik feltétele, hogy minél többen megismerkedjenek a vadhúsok ízével, és meg is kedveljék azt, amiben sokat segíthetnek a vadgasztronómiai fesztiválok.

Ezeken válhatnak népszerűbbé az olyan vadhúsok, mint a szarvas, az őz, a vaddisznót vagy a muflon - tette hozzá Bitay Márton a Vadex Mezőföldi Erdő és Vadgazdaság Zrt. szervezésében évről évre megvalósuló rendezvényen.

A közlemény szerint a vadhús magas ásványi anyag- és rost tartalmú, alacsony zsírtartalmú élelmiszer, amely számos fontos vitamint tartalmaz. Ezen tulajdonságainak köszönhetően előkelő helyet foglal el az egészséges élelmiszerek piramisán.

A Fejér megyei fesztiválon az ország legjobb szakácsai mérték össze tudásukat, így a résztvevőknek valódi kulináris élményekben lehetett részük.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a Vadex Zrt.-nél a belföldi kiskereskedelmi forgalomban értékesített vadhús mennyisége tavaly meghaladta a 70 500 kilogrammot, jelentősen nőtt a 2016-os 61 600 kilogrammhoz képest.

Címkék: hús, vad, vadhús

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket