Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Május 28. 15:32, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Folytatódik a héten a szúnyogirtás

Folytatódik a héten a szúnyogirtás

Az országos szúnyoggyérítési program hatodik hetében, hétfőtől újabb 45 ezer hektáron folytatja a szúnyogirtást a katasztrófavédelem - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-t.

Hajdu Márton közölte: a héten Zala megyében és a Tisza-tó térségében teljes körű, vagyis légi és földi kezeléseket is terveznek a szakemberek, Baranya és Somogy megye egyes településein pedig légi beavatkozások lesznek.

Az eddig nem kezelt, Duna menti térségekben - Komárom környékén, a Dunakanyarban, Budapest egyes parti területein, Dunaújváros térségében - földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek - sorolta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszak esőzései után újabb szúnyoglárva-tenyészőhelyek alakultak ki. Ezeket a szakértők folyamatosan figyelik, és ha a lárvák tömege ezt indokolja, ismét biológiai lárvagyérítést végeznek.

Hozzátette, az elmúlt hét változékony időjárása ellenére jelentős részben sikerült pótolni a kedvezőtlen, esős időjárás miatt elmaradt munkálatokat is. Így több Duna menti régióban, például a Csepel-szigeten, néhány fővárosi kerületben, valamint Tolna megyében, Baja és Mohács térségében, továbbá az Ipoly menti településeken végül a pótnapokon tudták a szakemberek a tervezett földi irtást elvégezni.

Arról is tájékoztatott, hogy a katasztrofavedelem.hu oldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen melyik napon lesz permetezés.

Az önkormányzatok a központi program mellett a saját költségvetésük terhére, önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést - közölte Hajdu Márton.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket