Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Február 05. 17:56, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Felfüggesztett börtönre ítélték a Nagyfügeden vízbe fulladt gyerekek szüleit

Felfüggesztett börtönre ítélték a Nagyfügeden vízbe fulladt gyerekek szüleit

Tárgyalásról lemondásos eljárás keretében jogerősen egy év nyolc hónap felfüggesztett fogházra ítélte az Egri Törvényszék azt a nagyfügedi apát és anyát, aki a bíróság szerint felelős három gyermeke vízbe fulladásáért.

Az Egri Törvényszék sajtóosztálya hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az ítélet végrehajtását mindkét vádlott esetében négy év próbaidőre függesztették fel, és előzetes mentesítésben is részesítették őket. A döntést az ügyész, a vádlottak és védőik tudomásul vették, így jogerőre emelkedett.

Mivel a háromrendbeli, gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt bíróság elé állított élettársak beismerő vallomást tettek, a vádemelés előtt az ügyész, a védők és védenceik megállapodtak egymással, a bíróság tárgyalásról lemondásos eljárást alkalmazott.

A közlemény felidézi: a vádlottak Nagyfügeden nevelték ötéves, hároméves és kétéves, valamint néhány hónapos gyermeküket. A tavaly április 2-ai tragédia előtt a férfi - az elsőrendű vádlott - autóval úgy indult el otthonról, hogy előtte nem győződött meg arról, élettársa megértette távozási szándékát és a gyerekek felügyeletét átvette.

A nő nem tudta, hogy az udvaron lévő három gyerek felügyelete egyedül rá marad, ezért bement a házba, hogy ellássa a legkisebbet, és csak negyedóra múlva kereste a nagyobbakat. Mivel nem találta őket, telefonált élettársának, aki azonnal hazatért és közösen kutattak eltűnt gyerekeik után.

Később kiderült, hogy a felügyelet nélkül maradt kicsik az ingatlant határoló, nyitva hagyott vadhálón keresztül a szomszédos mezőgazdasági telephelyre mentek, beleestek az elkerítetlen tűzivíz-tározóba és megfulladtak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket