Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. December 26. 08:19, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Erősíti Magyarország energiabiztonságát a Török Áramlat kiépítése

Erősíti Magyarország energiabiztonságát a Török Áramlat kiépítése

Szijjártó Péter miniszter szerint erősíti Magyarország energiabiztonságát a Török Áramlat kiépítése, mivel így új útvonalon is lehet majd gázt vásárolni - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium szerdán az MTI-vel.

A gázvezeték 403 kilométeres szerbiai szakaszának lefektetését szerda reggel jelentették be.

A közlemény szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a munkálatok befejezését üdvözölve kijelentette, hogy Magyarország menetrendszerűen halad a beruházás előkészítő lépéseivel, és már csak arra van szükség, hogy a bolgárok garantálják a szállítandó gáz minőségét. A nyugatról érkező kritikák teljesen alaptalanok, hiszen az új gázszállítási útvonalon fekvő négy európai ország közül három a NATO tagja - tette hozzá.

A miniszter várakozása szerint 2021-től évente 9,8 milliárd köbméter gáz érkezhet a Török Áramlaton keresztül Magyarországra - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél