Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Szeptember 11. 14:10, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Először a nő szurkált, majd végül a férfi végzett az asszonnyal - Elítélték

Először a nő szurkált, majd végül a férfi végzett az asszonnyal - Elítélték

Jogerősen tíz év börtönnel sújtotta emberölés bűntette miatt a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a 49 éves mezőhegyesi férfit, aki szóváltás után megölte élettársát tavaly tavasszal.

A későbbi sértett 2012 nyarán ismerkedett össze a büntetett előéletű vádlottal, élettársi kapcsolatot alakítottak ki, és egy mezőhegyesi házba költöztek. Viszonyuk kezdetektől fogva konfliktusos volt, de szerették egymást. A férfi rendszeresen fogyasztott alkoholt és néha az asszony is. Ittasan gyakran féltékenykedtek egymásra, összevesztek, a vádlott többször bántalmazta is a sértettet. 2016-tól a férfi már napi rendszerességgel lerészegedett, ezért a nő elhatározta, hogy megszakítja az élettársi kapcsolatot.

Tavaly április 15-én a vádlott késő délután ért haza a munkahelyéről, majd este a sértettel együtt italozott. Ekkor újabb féltékenységi veszekedés robbant ki közöttük, a sértett arra akarta rávenni a férfit, hogy menjen el hazulról. A nő egy 19 centis pengéjű késsel hadonászott és kisebb sérüléseket ejtett a vádlotton.

Ekkor a férfi ellökte az asszonyt, kicsavarta kezéből a kést, és letette az asztalra. A sértett nem támadott tovább, de folyamatosan szidalmazta a férfit és a családját. A vádlott egy idő után felállt, megragadta a kést, és dulakodás után nyakon szúrta élettársát, aki azonnal elvesztette eszméletét. A férfi a sértettet az ágyra fektette, megpróbálta a vérzést elszorítani a kezével, de a nő rövidesen elhunyt.

Amikor a vádlott rádöbbent, hogy mit tett, többször is öngyilkosságot kísérelt meg. A bűncselekményt másnap reggel a férfi munkatársa fedezte föl.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket