Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Május 01. 14:01, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Először a belföldi turizmus fog talpra állni

Először a belföldi turizmus fog talpra állni

Először a belföldi turizmus fog talpra állni - mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró az M1 csatorna péntek reggeli műsorában.

A járvány előtt - mint kiemelte - csúcsokat döntöttek a foglalási adatok és a turizmusból származó bevételek. Ezért is volt nagy a visszaesés, amiből "nehéz lesz talpra állni".

Szerinte egyre nagyobb a vágy az emberekben, hogy kikapcsolódjanak, ezért belátható időn belül megtelhetnek a magyarországi szállodák, persze csak a szigorú járványügyi szabályok betartása mellett.

A külföldi utazási szokások vélhetően megváltoznak - mondta, kiemelve: felmérések szerint például sokan a közelebbi országokba irányuló autós utazásokat preferálnák a jövőben a távolabbi repülős utak helyett.

Címkék: belföld, turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket