Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Augusztus 01. 15:23, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Elkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba

Elkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba

Elkezdődött hétfőn a tankönyvek kiszállítása az iskolákba, a kiadványok a tervek szerint augusztus végéig megérkeznek az intézményekbe - mondta az oktatási államtitkár az MTI-nek hétfőn.

Palkovics László kifejtette: július 29-ig - néhány apró tételtől eltekintve - minden érintett kiadó megjelentette a kiadványait és beszállította a Kello raktárába. Az iskolák rendelése alapján diákmunkások közreműködésével külön raklapokra csomagolják a könyveket, s a mintegy 15 ezer raklapot kiszállítják az intézményekbe.

A Kello 15 ezer négyzetméteres raktárból 13 millió tankönyv kiszállítása kezdődött meg, és naponta átlagosan kétszáz iskolába érkeznek meg a kiadványok.

A kiszállítást a Magyar Posta végzi - mondta Palkovics László.

Kitért arra is, hogy amennyiben az iskolák további rendeléseket kívánnak feladni, második körben szeptember 15-ig tehetik meg. A kiegészítő tankönyvek mennyisége azonban már egészen kicsi szokott lenni. Ezeket a pótrendeléseket szeptember 21-ig kiszállítják az iskolákba.

Az oktatási államtitkár jelezte: a 13 millió tankönyv értéke 12 milliárd forint, ennek kétharmadát az állam állja, ugyanis a diákok 67 százaléka ingyen kapja a tankönyveket. Az általános iskola 1-4. osztályában alanyi jogon térítésmentesen járnak a kiadványok, felső tagozaton pedig rászorultsági alapon.

Elmondta: osztályonként meghatározták azt is, mennyiért lehet tankönyvcsomagot összeállítani. Akinek fizetnie kell, többféle módon megteheti. Az érintettek csekket kapnak, a kiadványokért nem kell előre fizetni, a csekket szeptember 15-ig kell kiegyenlíteni. Fizetni lehet utalvánnyal, átutalással, és a Kello szülői felületén is - közölte Palkovics László.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket