Városlista
2024. július 6, szombat - Csaba

Hírek

2015. Október 18. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti:

Elege lett egy amerikainak - azt kérte a brit uralkodótól, hogy vegye vissza Amerikát

Elege lett egy amerikainak - azt kérte a brit uralkodótól, hogy vegye vissza Amerikát

Annyira elege lett a washingtoni belpolitikai villongásokból egy amerikainak, hogy levélben kérte a brit uralkodót Amerika \"visszavételére\".

Legnagyobb meglepetésére a brit királyi ház válaszolt, udvariasan közölve vele, hogy II. Erzsébet királynőnek nem áll módjában ismét brit gyarmati uralom alá hajtani az Egyesült Államokat.

A Daily Mail című konzervatív brit tömeglap szombati beszámolója szerint a meg nem nevezett amerikai kérvényezőt elsősorban a republikánusok elnökjelölt-aspiránsi mezőnyének viselkedése háborította fel, és ezért kérte a brit udvart arra, hogy állítsa helyre Nagy-Britannia uralmát a csaknem két és fél évszázada elvesztett egykori tengerentúli gyarmata felett.

A folyamodványra a levél küldője számára is teljesen váratlanul hivatalos válasz érkezett a Buckingham-palotából, a brit királyi család londoni hivatalából.

A királynő nevében írt, a királyi ház díszes címerét viselő levélben az üggyel foglalkozó udvari illetékes tudatja, hogy a levélíró kérését és kifejtett véleményét a palota "rögzítette". A kérvényező ugyanakkor bizonyára megérti, hogy a királynőnek semmiképpen sem áll módjában beavatkozni egy másik szuverén állam belügyeibe - olvasható a válaszlevélben.

A levélváltás felkerült a felhasználók által szerkesztett Reddit közösségi hírportálra, ahol rövid idő alatt csaknem 2,5 millióan tekintették meg. Több ezer hozzászólás is érkezett; köztük volt olyan, amely a levélírót hazaárulással vádolta.

Címkék: amerika, anglia, brit, uralkodó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 06. 08:25, szombat | Külföld

Vlagyimir Putyin: Moszkva a konfliktus teljes és végleges lezárását akarja

Nem fegyvernyugvást kell elérni az ukrajnai háborúban, Oroszország a konfliktus teljes és végleges lezárását akarja elérni

2024. Július 05. 07:56, péntek | Külföld

Ukrán elnök: a következő békecsúcson Oroszországnak is részt kell vennie

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy friss interjúban kijelentette, hogy a következő globális béke-csúcstalálkozón Oroszországnak is részt kell vennie.

2024. Július 04. 08:04, csütörtök | Külföld

Napközben lezárják Románia egyik legforgalmasabb tranzitútvonalát

Jövő héttől kezdődően a tervek szerint egy hónapos időtartamra napközben lezárják Románia egyik legforgalmasabb tranzitútvonalát, az Olt völgyén keresztül vezető DN7-es jelzésű főutat

2024. Július 04. 07:58, csütörtök | Külföld

A Fehér Ház tagadta, hogy Joe Biden az elnökjelölti küzdelemtől való visszalépést fontolgatja

A Fehér Ház valótlannak minősítette a Joe Biden elnökjelölti visszalépésének reális lehetőségéről szóló sajtóinformációkat szerdán.