Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Március 10. 17:19, szombat | Belföld
Forrás: mti

Egyre több helyen rendelnek el készültséget a belvíz miatt

Egyre több helyen rendelnek el készültséget a belvíz miatt

Egyre több helyen rendelnek el készültséget a belvíz miatt - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat délutáni Híradójában.

Azt mondták: országosan nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága. Több szakaszon másodfokú készültséget rendeltek el. A legnagyobb belvízzel elöntött terület Dél-Alföldön van. Hódmezővásárhely közelében a Körtvélyesi szivattyútelepen reggel 6 óra óta folyamatosan üzemel.

Az M1 tudósítója Hódmezővásárhelyről bejelentkezve azt mondta: a nemrég még hóval borított alföldi területen lassan szivárog el a csapadékvíz. A helyzetet az is nehezíti, hogy pár napja egy kisebb árhullám is levonult a Tiszán. A területen éjjel-nappal folyamatosan szivattyúzzák a belvizet.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság honlapja szerint a belvíz miatt az országban összesen 45 szakaszon van érvényben készültség. Ebből egy helyen - a Tolnanémedi-dombovári szakaszon - harmadfokú, 24 helyen másod-, 20 helyen elsőfokú a belvízvédelmi készültség.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap közepesen vagy erősen felhős idő várható. Szakadozottabb felhőzet és több napsütés inkább a Dunántúlon, főleg annak nyugati felén várható. Északkeleten ugyanakkor huzamosabb ideig maradhat borult az ég, s helyenként, nagyobb eséllyel késő délután, este alakulhat ki eső, zápor. Hétfőn reggel, délelőtt még keleten eshet, majd némi szünet után délután záporokra lehet számítani, s egy-egy zivatar sem kizárt. Kedden és szerdán is többfelé várható csapadék.

Címkék: belvíz, készültség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket