Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Október 15. 08:05, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Drogot rejtettek a társkereső oldalakon megismert nőknek küldött csomagok

Drogot rejtettek a társkereső oldalakon megismert nőknek küldött csomagok

Mit sem sejtő nők közreműködésével próbált kábítószert Magyarországra csempészni egy nigériai férfi és honfitársa, kábítószerrel visszaélés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat ellenük a Heves Megyei Főügyészség

- tájékoztatta a megyei főügyész szerdán az MTI-t. Szalóki Zoltán közleményében felidézte: az elsőrendű vádlott 2014 közepén egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg egy bélapátfalvai nővel, akitől nem sokkal később már elkérte a telefonszámát és a lakcímét is.

Néhány hét múlva felhívta őt azzal, hogy egy csomagot fog küldeni neki Franciaországból, az meg is érkezett, benne látszólag csupán három női táskával és gyermekruhákkal. A vádlott ezután azt kérte a nőtől, hogy vigye el neki a kapott küldeményt egy előzetesen megbeszélt időpontra Budapestre.

Mivel a nő ezt furcsállotta, alaposabban átnézette a küldeményt a fiával, aki a három táskába varrva jelentős mennyiségű kábítószert - több mint 380 gramm kokaint - talált. Ennek ismeretében az asszony már nem utazott el a fővárosba. Értesítette a rendőrséget. A vádlottat és az őt elkísérő társát akkor fogták el, amikor másnap egy bérelt kocsival megjelentek Bélapátfalván.

A rendőrök az autóban egy listát is találtak, olyan emberek nevével és címével, akiket a vádlottak feltehetően hasonló módon kívántak felhasználni a kábítószer becsempészésénél. A listán szereplők közül egy siklósi nő címére már küldtek is gyógyászati segédeszközök közé rejtett, kokaint tartalmazó csomagot Brazíliából, de azt a vámhatóság még a repülőtéren lefoglalta.

A Heves Megyei Főügyészség vádiratában mindkét vádlottal szemben - előzetes letartóztatásuk meghosszabbításán túl - végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt - közölte Szalóki Zoltán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket