Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Október 05. 17:05, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Díjakat nyert a Kincsem Kaliforniában

Díjakat nyert a Kincsem Kaliforniában

Herendi Gábor Kincsem című alkotása a legjobb külföldi film, a legjobb operatőr, valamint a legjobb forgatókönyv díját is elnyerte a kaliforniai Wine Country Nemzetközi Filmfesztiválon.

Az idén 31. alkalommal megrendezett kaliforniai filmfesztivál mintegy 50 alkotást vonultatott fel, köztük a Kincsemet, melynek a kaliforniai fesztiválon volt a nemzetközi premierje - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap csütörtökön az MTI-vel.

A fesztiválon a Kincsem a legjobb külföldi film, a legjobb operatőr - Szatmári Péter - és a legjobb forgatókönyv - Herendi Gábor és Hegedűs Bálint - díját is elnyerte.

A Kincsemet a hazai mozikban már több mint 444 ezer néző látta, és ezzel vitathatatlanul az elmúlt 10 év legsikeresebb magyar mozifilmje. A Filmalap értékesítési részlege a májusi cannes-i filmvásáron a külföldi forgalmazóknak már bemutatta a produkciót. A cannes-i market vetítés után a tekintélyes Hollywood Reporter elismerő kritikával illette Herendi Gábor alkotását, "pazar történelmi filmnek" nevezve.

Kínára, Dél-Koreára, Romániára, Csehországra, Szlovákiára, Ukrajnára és Szerbiára már született megállapodás helyi forgalmazókkal, így a Kincsem ezekben az országokban már biztosan látható lesz, sőt az Emirates légitársaság járatain is. A magyar filmet számos további országból kérték már be a forgalmazók megtekintésre, köztük amerikai, angliai és németországi forgalmazók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket