Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Április 08. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Bozótvágóval fenyegetett rendőröket egy férfi

Bozótvágóval fenyegetett rendőröket egy férfi

Börtönbüntetésre ítéltek egy nőt és egyik fiát, mert a családi veszekedés miatt riasztott rendőrökre támadtak Borsodban, és a fiú bozótvágóval hadonászva fenyegetett járőröket

- közölte a központi nyomozó főügyész szerdán az MTI-vel. Keresztes Imre közleménye szerint a rendőröket vasárnap éjjel riasztották egy borsodi családi konfliktus miatt, amelynek során egy férfi megütötte az édesanyját. A kiérkező rendőrök az ittas férfi ellen testi kényszert alkalmaztak és megbilincselték, mert önkárosítással és a családtagjai elleni erőszakos magatartással fenyegetőzött.

A férfi anyja ittasan azzal fenyegette a rendőröket, hogy rájuk támad, ha nem engedik el a gyerekét, a férfi szintén ittas testvére pedig egy bozótvágóval hadonászott, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket. Az egyik rendőr erre elővette fegyverét, és felszólította a férfit, hogy hagyjon fel agresszív magatartásával. A férfi ennek eleget tett - írta.

Hozzátette: a nő továbbra is kiabálva követelte, hogy engedjék el a fiát, majd megragadta a rendőr ruháját is, és csak akkor engedte el, amikor észrevette, hogy újabb rendőrök közelednek.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hétfőn elrendelte rendőrökre támadó nő és férfi őrizetét.

Az Encsi Járásbíróság szerdán a nőt jogerősen egy év hat hónap, három évre felfüggesztett, a férfit pedig nem jogerősen két év hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte - olvasható a közleményben.

Címkék: bozótvágó, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket