Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Február 06. 13:48, kedd | Belföld
Forrás: mti

Berlinben futtatott magyar lányokat egy hevesi bűnszervezet

Berlinben futtatott magyar lányokat egy hevesi bűnszervezet

Hat embert vádolnak azzal, hogy bűnszervezet tagjaiként magyar lányokat futtattak Berlinben - közölte a Heves Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a vádlottak tizenkét nőt szerveztek be, akik vállalták, hogy a német fővárosban a Kurfürstenstrassén prostitúciós tevékenységet végeznek.

Berlinben a lányoknak az őket futtató két testvér - az első- és másodrendű vádlott - megszabta, hogy az adott utcaszakaszra hol, mikor álljanak ki, milyen szolgáltatásért, mennyi pénzt kérjenek, sőt még azt is, hogy az egyes szolgáltatásokra mennyi időt szánjanak.

Mindvégig szoros felügyelet alatt tartották a nőket, és a napi bevételükből úgynevezett "leadót" fizetettek velük. Az ügy negyedrendű vádlottjának, egy 36 éves férfinek a feladata elsősorban a napi teendők ellátása, a főzés, a takarítás, a lányok kiszolgálása volt. A vádlottak 2017 júniusáig mintegy 225 000 euró (69 millió 750 ezer forint) bevételre tettek szert - fűzték hozzá.

A Hevesi Járási Ügyészség a Berlinben tevékenykedő négy vádlottat - közülük egyeseket többszörös visszaesőként - tizenkét rendbeli, folytatólagosan és üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett kerítés bűntettével, míg az első- és másodrendű vádlott itthon maradt élettársait, az ötödrendű és a hatodrendű vádlottakat kitartottság bűntettével vádolja.

A Hevesi Járási Ügyészség négy vádlott esetében fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá arra, hogy a bíróság közülük egyeseket sújtson részleges vagyonelkobzással. Az ötöd- és hatodrendű vádlott esetében az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vagyonelkobzás mellett - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket