Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Október 18. 14:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Az autisták akár bódításban is megkaphatják az oltást

Az autisták akár bódításban is megkaphatják az oltást

Az autizmus-spektrumzavarban érintettek igény esetén akár bódításban is megkaphatják a koronavírus elleni vakcinát - tájékoztatta az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) hétfőn az MTI-t.

A közlemény felidézte: a szövetség azt kérte a Miniszterelnöki Kabinetirodától, biztosítsák a lehetőséget, hogy az autisták igény esetén bódult állapotban kaphassák meg a koronavírus elleni védőoltást.

Közölték: a magyar kormány megteremtette annak lehetőségét, hogy minden megyeszékhelyen egy kijelölt kórházban az autizmus-spektrumzavarban érintettek megfelelő szakmai protokoll mellett, esetleg bódításban, biztonságos intézményi háttérrel megkaphassák a nekik és a környezetüknek is biztonságot jelentő védőoltást.

Az AOSZ ezért arra biztat minden érintettet, hogy aki eddig még nem tette meg, regisztrálja hozzátartozóját a vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra oldalon, foglaljon időpontot a www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas rendszerén keresztül, majd keresse fel az aosz.hu/wp-content/uploads/2021/10/Boditasban-oltast-vegzo-korhazak-listaja.pdf.pdf címen felsorolt oltópontok valamelyikét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket