Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Október 07. 07:41, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

A tinik nem tudják, mennyi kalória van a gyorsételekben

A tinik nem tudják, mennyi kalória van a gyorsételekben

Az Obesity Society éves ülésén mutatták be a kutatók azokat az eredményeket, amelyek szerint a tizenévesek bár gyakran esznek gyorséttermekben, fogalmuk sincs arról, hogy mennyi kalória van egy-egy fogásban.

A tanulmányban 547 fiatal vett részt, akik mind 11-20 év közöttiek voltak. A kutatók arra kérték őket, hogy miután megebédeltek egy gyorsétteremben, becsüljék meg, hogy mennyi kalóriát vittek be a szervezetükbe. A kísérletben részt vevő gyorséttermek között a legnépszerűbb cégek mellett kifejezetten édességekre specializálódott amerikai étteremláncok is voltak.

Az eredményekből végül kiderült, hogy a résztvevők 80 százaléka alábecsülte azt, hogy mekkora a tápértéke egy adott ételnek. Sőt, 30 százalékuk még 500 kalóriánál is többet tévedett negatív irányba - írja a USA Today című internetes kiadvány.

Az adatok azt mutatták, hogy akik egy 1000 kalóriás ebédet fogyasztottak el, azok átlagosan 350 kalóriával becsülték alá a bevitt kalóriák mennyiségét, akik pedig 1500 kalóriás ebédet ettek meg, azok között nem volt ritka az sem, hogy 700 kalóriát tévedtek.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket