Hírek
2011. November 07. 07:17, hétfő |
Életmód
Forrás: MTI
A pollen ebben az évben már nem gyötri az allergiásokat

A parlagfű pollenkoncentrációja az elmúlt héten sehol sem érte el a tüneteket okozó mennyiség határértékét, ezzel véget ért a 2011. évi pollenszezon - közölte a tisztiorvos facebook oldalán vasárnap.
Az allergiásoknak azonban továbbra is érdemes figyelniük, mivel télen az allergén gombák koncentrációja emelkedhet meg időnként. A fűtési szezonban gyakoribbá válhatnak a penészgomba és a poratka által kiváltott allergiás megbetegedések.
Az idei szezonban első alkalommal a pollenjelentés folyamatosan nyomon követhető volt a tisztiorvos facebook oldalán. Pollenjelentéssel legközelebb a mogyoró és az éger virágzásának kezdetén, várhatóan jövő év január-februárjában jelentkezik majd az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).
Addig is, a téli időszakban az Országos Környezetegészségügyi Intézet adatai alapján a légszennyezettséggel kapcsolatos információkat teszik majd közzé folyamatosan - tették hozzá.
MTI
Ezek érdekelhetnek még
2025. Április 18. 09:52, péntek | Életmód
Ferenc pápa egy római börtön rabjaival találkozott nagycsütörtök délután
Ferenc pápa a Vatikánhoz közeli Regina Coeli börtönbe látogatott el nagycsütörtök délután, ahol rabokkal találkozott, majd nagyon röviden újságíróknak is nyilatkozott.
2025. Április 18. 09:49, péntek | Életmód
MÁV: forgalomba állt az első Henschel dízelmozdony a Balaton északi partján
A MÁV új dízelmozdonya csütörtöktől a Balaton északi partján, Balatonfüred és Tapolca között teljesít szolgálatot - közölte a MÁV-csoport vezérigazgatója csütörtökön a Facebookon.
2025. Április 18. 09:38, péntek | Életmód
Erdő Péter: Jézus az utolsó vacsorán a végsőkig elmenő szeretet példáját hagyta ránk
Jézus az utolsó vacsorán a végsőkig elmenő szeretet példáját hagyta ránk - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában nagycsütörtök este.
2025. Április 17. 07:45, csütörtök | Életmód
Nébih: biztonságos és kiváló minőségű a magyar hús
A szigorú élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági rendszer, benne a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is garantálja, hogy kizárólag biztonságos magyar hús kerülhet a lakossághoz a húsvéti ünnepekre készülve is