Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Április 07. 14:02, kedd | Életmód
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A koronavírus-betegek öt százalékánál alakul ki tüdőgyulladás

A koronavírus-betegek öt százalékánál alakul ki tüdőgyulladás

A koronavírus-fertőzött betegek öt százalékánál alakul ki különböző súlyosságú tüdőgyulladás - közölte Madurka Ildikó aneszteziológus, intenzív terápiás orvos, tüdőgyógyász az M1-en hétfő esti műsorában.

A szakember azt mondta: a beteg tüdő nagyon változatos, ezért fontos, hogy egyénre szabható legyen a lélegeztetési megoldás.

A tüdőgyógyász úgy fogalmazott, ha a tüdő meggyógyul, és le tudják venni a beteget a lélegeztetőgépről, "csak egy csatát nyernek meg, a háborút nem".

Azt követően ugyanis a betegnek az intenzív osztályon korai rehabilitációra van szüksége, majd más osztályon, később pedig az otthonában is rehabilitációra szorul.

Hogy mindez mennyi időt vesz igénybe, az függ attól is, hogy a beteg eredetileg milyen állapotban volt - közölte, hozzátéve: a teljes regenerálódás egy sportos fiatal esetében is hetekbe telik, míg egy idősebb, eleve beteg szervezet esetében hónapig elhúzódhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:47, péntek | Életmód

Kiállítás nyílt a Városligetben a Magyarország 365 fotópályázat képeiből

Ingyenes fotókiállítás nyílt csütörtökön a Magyarország 365 fotópályázat tavalyi kiírásának díjazott, illetve legjobb képeiből a Városligetben.

2024. Szeptember 20. 07:46, péntek | Életmód

Jelentősen nőtt hazánkban az új elektromos autók forgalomba helyezéseinek száma

Az újonnan forgalomba helyezett tisztán elektromos személygépkocsik száma több mint másfélszeresére nőtt Magyarországon idén január-augusztusban a megelőző év azonos időszakához képest

2024. Szeptember 20. 07:43, péntek | Életmód

Nyugodt, őszies idő várható a hétvégén, sok napsütéssel

Nyugodt, őszies idő várható a hétvégén, sok napsütéssel, 21-26 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklettel és olykor megélénkülő széllel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

2024. Szeptember 19. 15:29, csütörtök | Életmód

Nagy Márton: tervben van a fogyasztóvédelmi intézményrendszer megerősítése

Jelenleg vizsgálat zajlik a Microsoft és a Temu ellen.