Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Szeptember 22. 05:02, péntek | Belföld
Forrás: mti

A hétvégén is többnyire borús és hűvös lesz az idő

A hétvégén is többnyire borús és hűvös lesz az idő

Pénteken ismét kisüthet a nap, de a hétvége további részében újra borús, többfelé esős lesz az idő, néhol 7 fokig is hűlhet a levegő, de napközben többfelé 19 Celsius-fok körüli meleg is lehet

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken is többfelé megerősödik a szél, szórványosan valószínű eső, záporeső, de hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap. A leghidegebb órákban 6-11 fok lehet. Napközben 14-19 fokig melegszik a levegő.

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, több helyen, főként a Dunától keletre várható eső, zápor. Vasárnap is többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé, nagyobb eséllyel keleten alakul ki eső, zápor.

Szombaton élénk, helyenként még erős lehet a szél, vasárnap már mérsékelt lesz a légmozgás. A minimumhőmérséklet mindkét nap 7-12 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton és vasárnap is várhatóan 13-19 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél