Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Augusztus 31. 09:36, szerda | Belföld
Forrás: mti.hu

A diákmunka feltételeit szeptember elsejétől a szövetkezeti törvény szabályozza

A diákmunka feltételeit szeptember elsejétől a szövetkezeti törvény szabályozza

A diákmunka vállalásánál a foglalkoztatás szabályait szeptember elsejétől már nem a Munka törvénykönyve, hanem a szövetkezeti törvény tartalmazza.

A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Diákész) korábbi közlése szerint az iskolaszövetkezetek és diákok közötti munkaszerződések megszűnnek, és a feleknek új, személyes közreműködésről szóló megállapodásokat kell kötniük.
Arra is felhívták a figyelmet, hogy az érintetteknek az új szabályozás életbe lépésétől - szeptember elsejétől - legkésőbb december 31-ig kell átállniuk az új rendszerre, ugyanis a korábbi szerződések 2017. január 1-jén megszűnnek.
Kiemelték: az új szabályozás a legfontosabb munkajogi garanciák megtartása mellett fizetett szabadságot is biztosít majd a diákoknak. Az iskolaszövetkezeteknek alapszabályaikat is át kell alakítaniuk szeptember 1. és december 31. között az új szabályozásnak megfelelően, amelyhez közgyűlést kell tartaniuk - áll a Diákész közleményében.

Címkék: diákmunka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket