Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Február 08. 09:41, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

400 ezret fizethet, mert náci jelképpel mászkált

400 ezret fizethet, mert náci jelképpel mászkált

Négyszázezer forint pénzbüntetésre ítéltek jogerősen egy szlovák férfit, aki Esztergom belvárosában horogkeresztes karszalagot viselt - közölte a Komárom-Esztergom megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Reszl Ildikó tájékoztatása szerint a férfi barátjával 2018. január 11-én Esztergomban több vendéglátóhelyen megfordult, és az egyik sörözőben - egy ismeretlen személytől - szerzett egy piros karszalagot, közepén fehér körben fekete színű horogkereszttel.

A 39 éves szlovák állampolgár a karszalagot felhúzta, annak horogkeresztet ábrázoló része mindenki számára látható volt. A belvárosban sétáló elkövetőt a rendőrjárőrök fogták el.

A férfi magatartása alkalmas volt a köznyugalom megzavarására, tettéért az Esztergomi Járásbíróság négyszáz ezer forintos pénzbüntetést szabott ki, az ítélet jogerőre emelkedett - közölte a megyei főügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket